Minder winst voor SBS Broadcasting
Foto: rr
BRUSSEL - De Brits-Scandinavische mediagroep SBS Broadcasting boekte het voorbije tweede kwartaal een nettowinst van 14,4 miljoen euro. Dat is een daling met 21 procent tegenover het zelfde kwartaal in 2004, toen de nettowinst 18,1 miljoen euro bedroeg. SBS België, het bedrijf achter VT4 en VIJFtv, zag de omzet groeien met 6 procent.
De winstdaling wordt veroorzaakt door het afschaffen van langlopend schuldpapier met een hoge rente. Als geen rekening wordt gehouden met deze post zou de nettowinst 11 procent hoger zijn uitgekomen. SBS zag de omzet met 30 procent groeien tot 243,6 miljoen euro door de overname van de betaaltelevisiezender C-More, Prima TV en een aantal Roemeense radiostations.

Het voorbije semester boekte de groep een nettowinst van 11,2 miljoen euro, een daling van 21 procent tegenover de 14,2 miljoen euro winst tijdens het eerste semester van 2004.

Winstgevend in België

SBS België sluit voor de vijfde keer op rij het semester af met een winstgevend resultaat. De vennootschap die VT4 en VIJFtv exploiteert, realiseerde in het eerste semester van 2005 een omzetgroei van 6 procent (1,9 miljoen euro).

,,SBS België is bijzonder tevreden met deze mooie resultaten, vooral gezien we verwachtten dat het aandeel van televisie in de reclamebestedingen in Vlaanderen op jaarbasis met 7 procent zal dalen. De koek wordt kleiner, maar ons aandeel steeds groter'', zegt financieel directeur Stefan De Keyser. ,,De groei is te danken aan de goede kijkcijfers van zowel VT4 als VIJFtv. VT4 gaat verder op hetzelfde elan, terwijl VIJFtv met een nieuwe groep SBS-kijkers een schitterende start kent.''