Biac profiteert van groei luchthaven
Foto: rr
BRUSSEL - De cijfers over een stijgend aantal passagiers en vracht op de luchthaven van Zaventem waren al bekend; die groei wordt nu ook weerspiegeld in de halfjaarresultaten van luchthavenuitbater Biac. Die zag zijn inkomsten toenemen met 6 procent, de winst voor belastingen en afschrijvingen steeg met een kwart.
Biac boekte voor de eerste jaarhelft een winst voor belastingen, intresten, afschrijvingen en waardeverminderingen van 72,2 miljoen euro. Dat is ruim 25 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De inkomsten tijdens de eerste zes maanden kwamen uit op 151,8 miljoen euro, een stijging met 6 procent. In alle categorieën werden meer inkomsten geboekt: per passagier kreeg Biac meer geld binnen (+1,2%) en ook uit de luchtvaartactiviteit (+5,8%), handelszaken op de luchthaven (4,1%), de verhuur van vastgoed (+3,9%) en parkings en autoverhuur (+5,7%) stegen de inkomsten.

Dalende kosten

Naast een stijging van de inkomsten, daalden de operationele kosten voor Biac de afgelopen zes maanden. De kosten daalden met 7 procent tot 79,6 miljoen euro. Dat is onder meer het gevolg van een politiek van strikte kostenbeheersing en door het overhevelen van de pensioenverplichtingen naar de Belgische staat.

,,Met het faillissement van Sabena kregen we klappen, maar sindsdien tonen onze cijfers een permanente, stabiele groei'', zegde de woordvoerder het halfjaarresultaat. Hij liet zich niet uit over financiële prognoses voor de toekomst.