,,Alle verdachten van mislukte aanslagen gevat''
Foto: rtr
LONDEN - Een van de vier vermoedelijke daders van de mislukte aanslagen van 21 juli in Londen, de Somaliër Osman Hussain, is opgepakt in Rome. Eerder vandaag arresteerde de Britse politie in Londen tenminste twee andere verdachten. Volgens de Britse media heeft Scotland Yard nu alle vermoedelijke daders gevat.
Britse omroepen meldden dat onder de arrestanten minstens twee van de drie hoofdverdachten zijn die voortvluchtig waren. De derde dook op in Rome, waar de Italiaanse politie hem arresteerde. Het gaat om de Somaliër Osman Hussain. Dat maakte de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Giuseppe Pisanu, vandaag bekend.

In de wijk Notting Hill, in het westen van Londen, werden vanmiddag explosies en geweerschoten gehoord bij een politieoperatie. Volgens Scotland Yard kaderde de operatie in het onderzoek naar de mislukte aanslagen van 21 juli in Londen.

De vierde hoofdverdachte werd eergisteren aangehouden. Het gaat om de 24-jarige Yasin Hassan Omar, van oorsprong een Somaliër. Omar werd gearresteerd bij een inval in de stad Birmingham, waar op een ander adres nog drie verdachten werden opgepakt.