Moessonregen doodt meer dan duizend indiërs
Foto: belga
NEW DELHI - De zware moessonregens in India hebben al aan meer dan duizend mensen het leven gekost. De meeste slachtoffers vielen in de economische metropool Bombay en omgeving. De autoriteiten zeggen dat de dodentol nog zal oplopen.
De autoriteiten deelden vandaag mee dat overstromingen en aardverschuivingen sinds dinsdag al 377 mensen het leven gekost hebben in Bombay. Bij een grondverschuiving in de miljoenenstad vielen bijna 80 doden. In de deelstaat Maharashtra, waarvan Bombay de hoofdstad is, zijn in totaal al 726 dodelijke slachtoffers geteld.

Paniek

Geruchten over een mogelijk nieuwe tsunami na de zware onweders leidden afgelopen nacht tot hevige paniek in een sloppenwijk van Bombay. Duizenden angstige bewoners kwamen op straat en probeerden te vluchten. Daarbij vielen minstens 19 doden en meer dan 20 gewonden. Onder de dodelijke slachtoffers bevinden zich volgens mediaberichten zes kinderen.

Zeventien mensen, die verantwoordelijk zouden zijn voor de valse geruchten, zijn opgepakt. Hun bedoeling was om de hutten van de vluchtende Indiërs leeg te roven. Het moessoenseizoen in India duurt van eind juni tot begin september.