Albert Frère wil champagne
Foto: Albert Frère.
BRUSSEL - De Belgische zakenman Albert Frère stelt zich officieel kandidaat om het champagnemerk Taittinger over te nemen. Dat zegt hij in een interview dat vandaag verscheen in de Franse krant Le Figaro. Het Amerikaanse fonds Starwood, sinds vorige week de nieuwe eigenaar van Taittinger, wil de familie Taittinger betrekken bij de operatie.
Starwood verwierf de groep Taittinger vorige week, maar wil de champagne-acitiviteiten van de groep verkopen. Albert Frère was aandeelhouder van Taittinger voor de groep werd verkocht aan Starwood.

,,We hebben onze participatie niet verkocht om dan opnieuw een belang te nemen in een of ander actief van de groep Taittinger, misschien met uitzondering van de champagne-activiteiten indien de huidige eigenaar, Starwood, zijn intentie kenbaar maakt om er zich van te ontdoen'', stelt Frère in het interview.

Officieel kandidaat

,,Ik stel hierbij officieel onze kandidatuur van potentieel overnemer. Wij zouden er geen moeite mee hebben een prestigieuze tour de table te vormen waar de Taittingers die dit wensen aan deel zouden kunnen nemen, en waarom niet de familie Peugeot?'', besluit Frère. De champagne zou ondergebracht kunnen worden bij de wijnpool van de Nationale Portefeuille Maatschappij (NPM), samen met Rieussec, L’Evangile en Cheval Blanc.