HEVERLEE - In de eerste helft van 2005 heeft Telindus een omzet gerealiseerd van 288 miljoen euro, 11 procent meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
Voor het tweede opeenvolgende semester laat Telindus positieve cijfers optekenen voor het bedrijfsresultaat (1,3 miljoen euro) en de nettowinst (6,4 miljoen euro). In de eerste helft van 2004 was er respectievelijk 5,9 (+122 procent) en 6,3 miljoen euro (+201 procent) verlies.

De omzetstijging bestaat voor 7 procent uit interne groei en 4 procent door de overname eind mei van het Franse bedrijf Arche. De interne groei is grotendeels te danken uit de toegenomen inkomsten voor diensten. De verkoop van diensten steeg met 25 procent tot 121 miljoen euro, waarvan 21 procent door interne groei en 4 procent door de overname van Arche.

Benelux

In de eerste helft van 2005 presteerde Telindus sterk op de Benelux-markt. In Italië, Duitsland en China bleef de activiteit zwak. In de eerste jaarhelft werd een gecombineerd verlies van 4,5 miljoen euro geboekt. In de drie landen werd het laatste kwartaal een herstructurering doorgevoerd.