Celleider Al-Qaeda opgepakt in Irak
Foto: rr
MOSOEL - Een man die deze week in de Noord-Iraakse stad Mosoel werd aangehouden is de plaatselijke leider van de terreurorganisatie Al-Qaeda in Irak. Dat heeft het Amerikaanse leger vandaag bekendgemaakt.
De man, Ammar Abu Bara, ook bekend als Amar Hussein Hasan, werd woensdag opgepakt bij een zoekactie van het leger in een wijk van Mosoel. Hij is de opvolger van Abu Talha, de vorige celleider in de regio Mosoel, die in juni werd gearresteerd, zei het leger in een verklaring.

Al-Qaeda in Irak, de groep van de Jordaanse terrorist Abu Musab al-Zarqawi, heeft zich verantwoordelijk gesteld voor bomaanslagen, zelfmoordaanslagen, ontvoeringen, moord op ontvoerde diplomaten en onthoofding van andere buitenlandse gijzelaars.

25 doden bij zelfmoordaanslag

Bij een zelfmoordaanslag in een rekruteringscentrum nabij de Noord-Iraakse stad Mosoel zijn vandaag minstens 25 rekruten van het Iraakse leger gedood. Dat meldt de politie. Een eerste balans maakt gewag van 25 doden en 35 gewonden onder de rekruten in Rabiaa, zo’n 120 kilometer ten noordwesten van Mosoel.