BRUSSEL - Al meer dan 2.000 mensen hebben via de website van Child Focus hun steun betuigd aan de families van de vermoorde meisjes Stacy en Nathalie. Dat was de balans donderdagmiddag om 14 uur, aldus Child Focus aan Belga.

Sinds 14 uur woensdag kan iedereen via het e-mailadres soutiensteun@childfocus.org zijn steunbetuigingen kwijt aan de familie van Stacy en Nathalie. Dat e-mailadres kwam er omdat Child Focus vreesde dat zijn noodnummer 110 overbelast zou worden door mensen die hun steunbetuiging wilden uiten. De lijn moet echter vrij blijven voor andere mogelijke verdwijningen.

,,Het is belangrijk voor de bevolking dat er een manier is om hun steun te kunnen betuigen'', zegt Maryse Rolland, adjunct-woordvoerster van Child Focus. Nadat het nieuws gisteren verspreid raakte, werd het e-mailadres echt overspoeld met mails. Meestal zijn het heel emotionele steunbetuigingen van mensen die gechoqueerd zijn en hun medeleven aanbieden. Vaak hebben ze zelf ook een kind verloren en voelen ze sterk mee met de familie.''

Het e-mailadres blijft nog zeker een week bestaan.