Wachten op DNA-analyse
Foto: reuters
LUIK - Er zijn DNA-sporen gevonden op de lichamen van Stacy en Nathalie. Voor de resultaten van de DNA-analyse is het nog wachten tot na het weekend.
Van die analyses wordt veel verwacht. Ze zouden de hoofdverdachte, Abdallah Ait-Oud, klem moeten zetten, want tot nog toe ontkent die alle schuld. Er is geen enkel materieel bewijs tegen hem.

De speurders gaan ervan uit dat de twee meisjes door één man ontvoerd of meegelokt zijn van de braderie of van een speelpleintje vlakbij. Naar dat speelpleintje zouden ze eventueel zelf gestapt kunnen zijn. Van aan het speelpleintje is het maar een paar honderd meter tot aan de spoorweg.

Daar of daar vlakbij zou hij eerst Stacy gewurgd hebben met één hand, terwijl hij Nathalie in bedwang hield. Daarna verkrachtte en wurgde hij Nathalie. De lichamen van de meisjes dumpte hij in het riool langs de spoorweg waar ze woensdag werden gevonden.

Het is niet helemaal uitgesloten dat er twee daders bij de zaak betrokken zijn, maar het gerecht hecht weinig geloof aan die mogelijkheid.

Doodsoorzaak

De Luikse procureur des konings, Anne Bourguignont, heeft gisteren officieel bevestigd dat Nathalie Mahy en Stacy Lemmens overleden zijn aan de gevolgen van wurging. Nathalie Mahy werd ook misbruikt. De autopsie heeft nog uitgewezen dat de twee meisjes, die verdwenen in de nacht van 9 op 10 juni, 15 tot 19 dagen geleden gestorven zijn, meldde Bourguignont.

De resultaten liggen in de lijn der verwachtingen. De twee stiefzusjes werden woensdag gevonden in een afwateringskanaal langs de spoorlijn Luik-Antwerpen. De lichamen toonden geen steek- of schotwonden, wat deed vermoeden dat de meisjes door wurging waren omgekomen.

De twee kinderen droegen nog de kleren die ze aanhadden op de dag van hun verdwijning. Maar de jeans van Nathalie hing op haar knieën toen ze gevonden werd. Haar slipje was opzij geschoven.

Nathalie en Stacy zullen apart begraven worden: Nathalie zaterdag in Cointe en Stacy maandag in Luik.

Verdachte

Gisteren heeft de Kamer van Inbeschuldigingstelling van Luik de aanhouding van Abdallah Ait-Oud, de enige verdachte in de zaak, bevestigd. De raadsman van Ait-Oud had de vrijlating van zijn cliënt gevraagd, maar de KI meende dat er genoeg aanwijzingen zijn voor zijn schuld.

Procureur Bourguignont bevestigde gisteren dat Ait-Oud een van de volgende dagen ook voor moord in verdenking zal worden gesteld.