Ouders brengen laatste groet
Foto: rtr
LUIK - De naaste familieleden van Stacy en Nathalie hebben een laatste groet gebracht aan de twee meisjes. Dat gebeurde in het Luikse Instituut voor Forensische Geneeskunde waar de autopsie werd uitgevoerd.
Daarna zijn de ouders uitgenodigd bij procureur des konings Anne Bourguignont.

De verdwijning van Stacy en Nathalie heeft voor grote opschudding gezorgd op de twee scholen waar de meisjes zaten. Stacy zat in het eerste leerjaar aan het Atheneum van Visé (Wezet). Nathalie zou in september naar het vijfde leerjaar in de school Jardin Botanique in Luik zijn gegaan.

In beide scholen wordt aandacht besteed aan de dood van de meisjes, maar ook aan de psychologische begeleiding van de andere leerlingen. Tijdens de vakantie kunnen de kinderen blijven rekenen op psychologische hulp als ze daar behoefte aan hebben.

In de Luikse wijk Saint-Léonard heeft de ontdekking van de lichamen een golf van medeleven op gang gebracht. Honderden knuffelberen, foto's, ballonnen en bloemen werden neergelegd op de Pont des Bayards en de Place Vivegnis.

In het stadhuis van Luik is een rouwregister geopend. Tot de vooravond van de begrafenis is het elke dag toegankelijk van 12 uur tot 18 uur.