Een berucht Nederlands oplichtersduo heeft een Belgische hotel in Essen opgelicht voor 10.000 euro. Het paar met twee kinderen verbleef zeven maand in het hotel zonder te betalen. Dinsdag vertrokken ze met de geleende auto van de hoteleigenaar.
De Vlaamse uitbaters kregen op 12 november 2008 een telefoontje van het koppel. Ze vertelden dat hun huis was afgebrand en ze nergens anders terecht konden met hun kleine kinderen. Ze zouden maar een weekje blijven, maar dat is dus zeven maand geworden. Met leugens verlengden ze hun verblijf. De oplichters overtuigden de uitbaters zelfs om hun oude Volkswagen Golf te gebruiken.

Dinsdag zou het duo eindelijk hun rekeningen betalen, beloofden ze. Maar ze vertrokken met de geleende wagen - en een gestolen portefeuille - en keerden niet meer terug. Na wat speurwerk ontdekten de 'brave' Belgen dat hun gasten bekende oplichters zijn in Nederland.

'Zeven maand lang gaven we hen vertrouwen en vriendschap. En dan wordt duidelijk dat we helemaal beduveld werden', vertellen de hoteleigenaars in Gazet van Antwerpen.