VTM lanceert digitaal zomerkanaal
Foto: photo news
BRUSSEL - Op 20 juni lanceert VTM het digitale kanaal VTMzomer. ,,Het eerste digitale kanaal uit de Vlaamse televisiegeschiedenis'', zo maakte directeur-generaal van de VMMa, Peter Quaghebeur maandagnamiddag bekend op een persconferentie.
VTMzomer, het eerste Vlaamse digitale kanaal met een volwaardige programmatie, zal dagelijks tussen 14 uur en 2 uur ’s nachts programma’s aanbieden. Het gaat om een tijdelijk proefproject dat loopt van 20 juni tot 22 september.

Voor de distributie van het digitale kanaal bereikte de VMMa een akkoord met Belgacom TV, dat VTMzomer opneemt in zijn basispakket. Dat betekent dat abonnees van Belgacom TV de digitale zender gratis kunnen bekijken. Ook distributeur Telenet toonde interesse maar kon om technische redenen niet op het aanbod ingaan.

Prime time begint later

VTMzomer wordt aangepast aan het ritme van de zomer. ,,Prime time bij VTMzomer begint later dan bij VTM. Zo begint Het Nieuws op VRTzomer om 21 uur, als het buiten begint te schemeren'', vertelt Martijn Bal, hoofd Content Digitale Media. Ook zullen kijkers elke dag zomerse info krijgen over onder meer het weer en allerhande evenementen. Voor die info zorgen de drie gezichten van VRTzomer: Elke Vanelderen, Sandrine en Erika Van Tielen.

Elke televisiedag start om 14 uur met een blok ,,informatie''. Daarna volgen op vaste uren de blokken Sitcom, Lifestyle, Summer, Drama, Reality, Informatie, Primetime en Late Night. Maandagavond kan de kijker genieten van de eerste aflevering van programma’s die pas in het najaar op VTM te zien zullen zijn, zoals Aspe, Supernanny, Wie wordt de man van Wendy? , Toast Kannibaal.

Kanaaltwee-programma's

Ook van buitenlandse reeksen, zoals bijvoorbeeld Prison Break, wordt op maandagavond een ,,sneak preview'' uitgezonden. Op woensdagavond krijg je bij VTMzomer programma’s voorgeschoteld die op VTM tijdens het daaropvolgende weekend te zien zijn. Ook voor Kanaaltwee-programma’s is er ruimte op VTMzomer.

Op vrijdagavond pakt de digitale zender uit met de volledige zesde jaargang van The Sopranos, op zondagavond is er telkens een dubbele aflevering voorzien van seizoen vijf van Twenty-Four (24).

Om 14 uur en 21 uur komen er nieuwsuitzendingen. Tussen de programma’s door moeten nieuwsflashes van een drietal minuten de kijkers op de hoogte van de actualiteit.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig