Clijsters uitgeschakeld (update)
Foto: blg
Kim Clijsters is uitgeschakeld op Roland Garros. Ze verloor in de achtste finale van de Amerikaanse Lindsay Davenport in 3 sets (1-6, 7-5, 6-3).
Clijsters begon nochtans sterk aan de wedstrijd. In het vierde game ging ze al een eerste keer door de opslag van Davenport (1-3). Twee games later moest de Amerikaanse opnieuw haar service afstaan, en in een mum van tijd had Clijsters enkele setpunten beet. Via onder meer een dubbele fout van Clijsters zag Davenport de executie nog even uitgesteld, maar na amper 20 minuten haalde onze landgenote de eerste set binnen (1-6).

De tweede set gaf een heel ander beeld, al leek Clijsters na een break in het derde game naar een gemakkelijke zege af te stevenen (1-2). Davenport kwam echter terug tot 3-3, en werkte bij 4-4 een breakpunt van Clijsters weg. In het tiende game, bij 5-4, kreeg Davenport een eerste setbal, maar Clijsters werkte die met een ace weg. Twee games later kreeg de Amerikaanse twee nieuwe setpunten op de opslag van onze landgenote. In eerste instantie bracht de netrand nog soelaas, maar het tweede setpunt was het goede voor Davenport: 7-5 na 48 minuten.

In de beslissende set hadden beide speelsters moeite om hun opslagspel te behouden. Davenport kwam 2-0 voor, maar Clijsters kwam terug tot 2-2. Twee games later ging de Amerikaanse opnieuw door de opslag van Clijsters, maar de Breese brak direct terug (4-3).

Toen Clijsters in het volgende game via onder meer twee dubbele fouten weer haar service moest afstaan, mocht Davenport serveren voor de wedstrijd. Ze dwong drie setpunten af, en benutte het tweede: 6-3 in 27 minuten.

Toch tevreden

Clijsters reageerde toch tevreden na haar partij. ,,Fysiek ging het wel, dat was het probleem niet. Ik ben het alleen niet meer gewoon om driesetters te spelen. Op basis van de uitslagen zou ik gemakkelijke eerste rondes gehad hebben, maar ik heb altijd gezegd dat ik me niet zo goed voelde. Cijfers zeggen niet altijd alles over de vorm van speelsters. Ik ben nog niet solide genoeg. Tegen lagergeklasseerde meisjes gaat het nog, maar tegen iemand als Lindsay is het onvoldoende.''

,,Ik was goed bezig tot 3-1 in de tweede set, maar daarna ben ik het vertrouwen in mijn slagen kwijtgespeeld. Ik had geen controle meer over mijn forehand; ik voelde de bal totaal niet meer. Het kan vlug gaan in tennis.''

,,Ik heb nog veel werk voor de boeg, maar ik ben toch tevreden over mijn toernooi'', blikte Clijsters terug. ,,Ik ben naar hier gekomen om wedstrijden te spelen. Ik ben al heel blij dat ik hier vier wedstrijden kunnen spelen heb. Ik blijf positief.''

Vrouwen enkel: 1/8ste finales:

Lindsay Davenport (VSt/1) - Kim Clijsters (BEL/14) 1-6, 7-5, 6-3
Sesil Karatantcheva (Bul) - Emmanuelle Gagliardi (Zwi) 7-5, 6-3