BRUSSEL - Bij een schietpartij in het uitgaanscentrum van Luik is donderdagochtend een man om het leven gekomen en zijn vijf gewonden gevallen. De gewonden zijn overgebracht naar verscheidene ziekenhuizen in Luik. De daders zouden met Kalasjnikov-oorlogswapens hebben geschoten.
De schietpartij gebeurde rond 06.00 uur, voor het café 'L'imprévu' in de rue Tête de Boeuf. Volgens de eerste resultaten van het onderzoek waren er twee daders. Een van hen opende om een nog onbekende reden het vuur op enkele klanten van het café en op voorbijgangers. Het tweetal vluchtte nadien in de richting van de Rue de la Casquette.

Een 27-jarige man uit Luik had schietwonden opgelopen in de borststreek en in het been waardoor de dijslagader geraakt werd. Dat werd hem fataal.

De andere slachtoffers, vier mannen en één vrouw, tussen 19 en 41 jaar oud, worden nog steeds verzorgd in het hospitaal, maar zijn buiten levensgevaar.

Speurders hebben hun onderzoek voortgezet in de andere cafés in de buurt waar ook diverse vechtpartijen uitbraken in de nacht van woensdag op donderdag. Daar werden in de loop van de nacht meerdere klanten geweigerd. De speurders gaan na of die incidenten verband houden met de schietpartij.