In Bonheiden is vannacht een 68-jarige man om het leven gekomen nadat hij van een vensterbank gevallen was in het Sint-Imeldaziekenhuis. Dat bevestigt het parket van Mechelen. Het slachtoffer was in het ziekenhuis opgenomen nadat hij een agressieaanval had gekregen. Hij was echter niet geestesziek. Het parket laat een autopsie uitvoeren, maar is er zeker van dat het om een ongeval gaat.
De man was op een bed vastgemaakt en had kalmeringsmiddelen gekregen tegen zijn aanval, waarvan de oorzaak onbekend is. Op een gegeven moment werd hij toch losgemaakt om naar het toilet te kunnen gaan. Toen zijn begeleider even weggeroepen werd, maakte de man gebruik van de situatie om te vluchten.

Hij klom op een vensterbank en ging op een bloembak staan. Die brak af en de man viel enkele meters naar beneden. Daar kwam hij op een terras van het ziekenhuis terecht, maar viel verder door en kwam in een diepe liftkoker. Volgens het parket zou hij op de bodem daarvan nog geleefd hebben en zelfs nog rondgelopen hebben. Korte tijd daarna zakte het slachtoffer in elkaar en stierf hij.

De brandweer probeerde hem nog te reanimeren, maar dat lukte niet.