Gerets: 'Mijn besluit stond al een tijdje vast'
Foto: © Photo News
Eric Gerets heeft woensdagochtend op de website van de Franse competitieleider Olympique Marseille bevestigd dat hij de club op het einde van het seizoen verlaat. "Mijn besluit stond al een tijdje vast", vertelt Gerets.

'Ik wou nog minstens een week wachten om het nieuws wereldkundig te maken, maar door het artikel (van L'Equipe, nvdr) dat dinsdag verscheen, voelde ik me verplicht te reageren. Nu zeg ik tegen jullie dat ik vertrek en op die manier weet iedereen het: de kranten, de televisie en de radio. We kunnen ons nu voor de volle 100 procent concentreren op wat echt belangrijk is: kampioen van Frankrijk proberen te worden', aldus Gerets, die zijn spelers dinsdagavond inlichtte.

'Ze waren niet verrast. Dat ik zou vertrekken, hadden sommigen al afgeleid uit het feit dat ik nog geen contractverlenging had getekend. Bij de spelers leefde hetzelfde gevoel en aan sommigen had ik het al verteld. Aan hun mentaliteit veranderde dat alvast niets. Heb je gezien hoe ze hebben gespeeld tegen Rijsel? De spelers weten maar al te goed dat trainer zijn iets speciaal is. Vandaag ben je hier actief, morgen ergens anders. Ik hoop aleen dat de fans mij zullen vergeven, ik heb hier een prachtige tijd beleefd.'

Op de Franse radiozender RTL ging Gerets dieper in op zijn beslissing om de club te verlaten. Dat Robert Louis-Dreyfus, de grote baas van Marseille, kritiek uitte op Gerets toen het in januari even wat minder ging, schoot bij de Belg in het verkeerde keelgat. 'Louis-Dreyfus voelde zich toen meteen geroepen om mij aan te vallen in de pers. Zo heb ik dat althans ervaren. Hij stelde zich vele vragen bij mijn functioneren en benadrukte dat we absoluut tweede moesten worden. Voorzitter Papa Diouf kreeg te horen dat hij nog even moest wachten om mijn contract te verlengen. Ik verwijt niemand iets, maar als je drie maanden moet wachten op een voorstel tot contractverlenging, kan er veel gebeuren...'

Gerets wordt ondertussen gelinkt aan het Saudi-Arabische Al-Hilal, maar daarover wilde hij niets kwijt. Ook die club zelf weigert elk commentaar over de mogelijke komst van Gerets..