MEXICO - De Mexicaanse minister van Volksgezondheid, José Angel Cordova, heeft dinsdagavond een nieuw bilan vrijgegeven over de situatie in zijn land. Mexico telt momenteel 159 overlijdens die door de Mexicaanse griep veroorzaakt kunnen zijn.
Tot nog toe waren dit er 152. Maar het aantal overlijdens die zeker veroorzaakt werden door de Mexicaanse griep, is dan weer gedaald van 20 naar 7.

De gezondheidsdiensten hebben ondertussen in totaal 2.498 zieken onderzocht, waarvan 1.311 mensen in het ziekenhuis verblijven.

Intussen hebben de culturele autoriteiten van Mexico aangekondigd dat alle archeologische sites gesloten worden voor het publiek. Die maatregel is 'conform de federale gezondheidsvoorschriften' en geldt tot 'nieuwe orders'.

De Nationale Raad voor Cultuur en Kunst en het Nationaal Instituut Archeologie en Geschiedenis, de ondertekenaars van het gezamenlijke communiqué, stellen het publiek virtuele bezoeken voor op de volgende website: www.inah.gob.mx.

Mexico telt vele archeologische sites die wereldwijd culturele en toeristische attracties vormen. De piramiden van Teotihuacan, dichtbij de hoofdstad, en Chichén Itza, de oude Mayastad, zijn twee voorbeelden.