Meisje van 18 verdwenen na nachtje stappen
De achttienjarige Annick Van Uytsel is in de nacht van vrijdag op zaterdag spoorloos verdwenen. Voorlopig hebben de speuracties nog niets opgeleverd.

Annick Van Uytsel ging vrijdagavond met enkele vriendinnen op stap in Schaffen bij Diest. Rond vier uur meldde ze dat ze zich niet lekker voelde, waarop het groepje besloot naar huis te fietsen. Aan de spoorweg van Schaffen, scheidden hun wegen.

Zaterdagochtend merkten de ouders dat hun dochter niet was thuisgekomen. Ze lichtten de politie in, die meteen een grootscheepse zoekactie organiseerde. Ook een helikopter werd ingezet.

Onrustwekkende verdwijning

,,Momenteel wordt er met alle middelen en met alle instanties volop gezocht naar het meisje, voorlopig zonder succes'', zegt parketwoordvoerder Geert Schoorens.

Op de coördinatievergadering zondagmiddag met de verschillende diensten die betrokken zijn bij het onderzoek, kon geen nieuws over de verdwijning zelf worden opgetekend. De zoekacties hebben totnogtoe niets opgeleverd, zo bleek. Child Focus zal maandag de zoekactie ondersteunen met afiches in alle spoorwegstations en op de rijtuigen van De Lijn en de MIVB.

Annick Van Uytsel droeg een jeansbroek, een mouwloos zwart bloesje en een donkerbruine vest. Mensen die haar hebben opgemerkt, nemen best contact op met het gratis nummer van Child Focus 110.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in