Kif Kif lanceert eerste allochtone webradio
Foto: sbr
BRUSSEL - De interculturele jongerenorganisatie Kif Kif lanceert volgende week woensdag ,,de eerste allochtone webradio van Vlaanderen''. De vereniging heeft het in een mededeling over ,,een experiment dat in zijn genre uniek is voor zowel Vlaanderen als Nederland''.
De webradio wordt gemaakt door een twintigtal jongeren van Maghrebijnse, Aziatische, Oost-Europese, Afrikaanse en Vlaamse afkomst. Ze kregen een opleiding van VRT-journalist Tjhoi Ng Sauw, waarbij ze researchmethodes, interviewtechnieken, montage van digitale geluidsfragmenten en samenstelling van reportages leerden.

Tussen de muziek door zullen deze vrijwilligers eigen programma’s brengen, waarlangs de verschillende allochtone gemeenschappen in Vlaanderen hun stem kunnen laten horen.

Doorstromen naar reguliere media

De webradio is ,,ook een kweekvijver voor aanstormend talent, dat op termijn naar de reguliere media kan doorstromen''. Het initiatief kreeg steun van de dienst Integratie van Antwerpen, de Vlaamse Gemeenschap, het Impulsfonds voor Migrantenbeleid en de Koning Boudewijnstichting.

Kif Kif heeft ook plannen voor digitale televisie, die in de loop van 2006 gerealiseerd zouden worden.