Clijsters langs Bovina naar halve finale
Foto: ap
WARSCHAU - Kim Clijsters, het zevende reekshoofd, heeft zich geplaatst voor de halve finale van het WTA-tornooi van Warschau. Ze won vandaag in de kwartfinale van de als vijfde geplaatste Russische Elena Bovina. In de halve finale neemt Clijsters het op tegen Svetlana Kuznetsova.
Na een felle strijd, waarbij beide speelsters moeilijk hun eigen opslag konden behouden, trok Clijsters uiteindelijk aan het langste eind: 7-6 (7/4), 6-3 in 1.36 uur.

Clijsters en Bovina ontmoetten elkaar al twee keer eerder op het WTA-circuit. De Limburgse won in 2001 in Indian Wells met twee keer 6-2, maar de tweede ontmoeting verliep minder gunstig. Clijsters moest op 2 oktober 2004 opgeven in de halve finale van het toernooi van Hasselt, toen ze herviel in haar polsblessure, die haar nog eens 4,5 maanden van de velden hield.

Svetlana Kuznetsova

In de halve finale wacht de 21-jarige Clijsters de twee jaar jongere Russin Svetlana Kuznetsova, het tweede reekshoofd. Het nummer zeven van de wereld wipte het Italiaanse achtste reekshoofd Silvia Farina Elia met 6-3, 6-4. Tegen Kuznetsova leidt Clijsters met 3-0 in de onderlinge ontmoetingen op het WTA-circuit.

Vrouwen enkelspel - kwartfinales:

Kim Clijsters (BEL/7) - Elena Bovina (Rus/5) 7-6 (7/4), 6-3