Cipollini raakte niet meer in vorm
Foto: rr
ROME - De Italiaanse wielervedette Mario Cipollini gaf vandaag tekst en uitleg bij zijn beslissing om met de wielersport te kappen. De grootste reden is het feit dat hij moeite had om zijn beste niveau terug te vinden.

,,Voor mij is dit een triestige dag. Ik heb deze beslissing met pijn in het hart genomen'', gaf de 38-jarige Cipollini aan. ,,Ik ben niet meer de renner van vroeger en de druk voor de Giro werd te groot''.

’Supermario’, een van de markantste renners in het peloton van het voorbije decennium, verduidelijkte dat hij met deze beslissing ,,zijn plicht deed tegenover de sponsors en de supporters om te vermijden dat die zich ongeoorloofde begoochelingen gingen maken.''

Buitengewone carrière

Cipollini zet een punt achter een buitengewone carrière: in zeventien profseizoenen snelde ’Cipo’ 191 keer naar de overwinning. Dé bekroning van de rasspurter was de (aangekondigde) wereldtitel in 2002 op het biljartvlakke parcours van Zolder.

Cipollini liet verstaan dat hij nog niet wist of hij in het wielermilieu zou blijven, maar dat het mogelijk was dat hij een functie zou opnemen binnen zijn huidige team, Liquigas-Bianchi. Dinsdag had de Italiaanse topsprinter zijn onmiddellijke afscheid aangekondigd in een communiqué.