Eerste reis Benedictus XVI leidt naar Bari
Foto: belga
ROME - Benedictus XVI maakt op 29 mei zijn eerste reis als paus. Hij reist naar het Zuid-Italiaanse Bari waar hij een misviering zal opdragen ter afsluiting van het eucharistisch congres van de Italiaanse kerk.

Het bezoek aan Bari zou een dag duren. Kort na zijn verkiezing als paus liet Joseph Ratzinger (78) al weten dat hij midden augustus de Wereldjongerendagen in Keulen zal bijwonen. Dat bezoek was ook al gepland toen paus Johannes Paulus II nog leefde.

Intussen wacht de nieuwe paus nog steeds om te verhuizen naar de pauselijke vertrekken in het Vaticaan. De renovering van het appartement zou relatief duur zijn omdat de medische voorzieningen die werden aangebracht voor Johannes Paulus II afgebroken moeten worden. Mogelijk verhuist de paus nog dit weekend. Benedictus woont momenteel in het huis van Santa Marta.

Vandaag bracht Benedictus XVI nog een bezoekje aan zijn vroegere woning in de buurt van het Vaticaan. Hij ontmoette er zijn oudere broer Georg (81), die later op de dag weer naar Beieren zou reizen, zo berichtte de Italiaanse staatstelevisie.