,,Jackson is een goede vader''
Foto: REUTERS
SANTA MARIA - Op de tweede dag van haar getuigenis in het proces tegen haar ex-man heeft Debbie Rowe gisteren gezegd dat Michael Jackson een ,,goede vader'' is. Ze uitte kritiek op zijn entourage. In plaats van het Openbaar Ministerie (OM) lijkt de verdediging flink garen te hebben gesponnen uit deze getuigenis, aldus proceswaarnemers.

Rowe, die van 1996 tot 1999 met Jackson was getrouwd, was door het OM opgeroepen om te getuigen dat zij, net als de familie van het vermeende slachtoffer van de zanger-danser, was gedwongen mee te werken aan een in hoge mate door Jackson en zijn entourage ,,gescripte'' video waarin zij zijn imago oppoetste. Ze herhaalde gisteren dat ze vrij was te zeggen wat ze wou.

Ze herhaalde nog eens dat er geen beloftes waren gedaan voor haar medewerking, ook niet over het bezoekrecht aan haar twee kinderen die ze al tweeëneenhalf jaar niet meer had gezien.

Lief

Rowe getuigde Wacko Jacko nog altijd als een vriend te beschouwen, voor wie ze nog sterke gevoelens koestert en aan wie ze goede herinneringen heeft. ,,Hij is onwaarschijnlijk genereus, vrijgevig en lief'', zei ze, de woorden herhalend die ze zelf had gevraagd op te nemen in de finale montage van de video. ,,Een geweldige vader, geweldig met kinderen... een geweldige zakenman'', aldus de tweede vrouw van Jackson.

Opportunistische gieren

Ze zei nog dat ze twee Michaels kende: ,,Mijn Michael en de Michael die iedereen kent''. Rowe portretteerde haar ex-man vervolgens als iemand die wordt gemanipuleerd door ,,opportunistische gieren'' die hem informatie achterhouden en hem miljoenen dollars willen afhandig maken.

De vrouw getuigde dat zij de kinderen niet mocht zien, alhoewel dit na de video beloofd was. Wat het werk was van één van die ,,opportunistische gieren'', met name Marc Schaffel die door Debbie Rowe met naam werd genoemd.