Animo dient klacht in tegen Feryn (update)
Foto: rr
BRUSSEL - Animo, de jongerenbeweging van de SP.A, dient bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR) een klacht in tegen het kantelpoortenbedrijf Feryn wegens het weigeren van allochtone werkzoekenden omwille van hun afkomst.
Het bedrijf uit Londerzeel, dat op zoek is naar monteurs, wijst systematisch sollicitanten af van Marokkaanse afkomst. De algemeen directeur van het bedrijf argumenteerde dat de klanten hen niet aanvaarden.

Volgens Animo gaat het om een flagrante inbreuk op de antiracismewetgeving. Bovendien staan de feiten haaks op de formele engagementen van werkgevers om zich in te zetten voor een diversifiërend werknemersbeleid, engagementen die door de overheid worden ondersteund.

Het is volgens de jongerenafdeling de maatschappelijke taak van een bedrijf om onverdraagzame klanten duidelijk te maken dat die een bedrijf moeten afrekenen op het werk dat wordt geleverd en niet op de werknemer.

CGKR wil snel onderhoud

Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding wil zo snel mogelijk een onderhoud met de algemeen directeur van het bedrijf uit Londerzeel. Het heeft daarover vandaag een aangetekende brief gestuurd.

,,We willen hem zeggen dat hij wat ons betreft een standpunt inneemt dat niet aanvaardbaar en niet wettelijk is'', licht de directeur van het CGKR, Jozef De Witte, toe. ,,We willen hem uitnodigen een ander standpunt in te nemen''. Wat het CGKR betreft, kan dit onderhoud best doorgaan in aanwezigheid van Karel Van Eetvelt, de gedelegeerd-bestuurder van zelfstandigenorganisatie Unizo.