Vlaamse regering praat volgende week met non-profit
Foto: an
BRUSSEL - De Vlaamse regering gaat begin volgende week met de vakbonden uit de non-profitsector rond de tafel zitten met het oog op het afsluiten van een nieuwe cao voor 2006-2010. De regering is het vandaag eens geworden over de maximale kostprijs van het akkoord. Over hoeveel geld het gaat, is niet duidelijk.

De Vlaamse non-profitsector wil, net zoals op federaal niveau gebeurde, een nieuwe cao afsluiten. De eisen zijn onder meer een dertiende maand, een aanvullend pensioen, extra vakantie vanaf 45 jaar, meer capaciteit en meer werk. De bonden willen dat er tegen volgende vrijdag een akkoord is, zoniet komen er stakingen.

Rust en kalmte

Vlaams minister-president Yves Leterme benadrukte vandaag na afloop van de ministerraad dat zijn regering een goed onderbouwd en becijferd voorstel klaar heeft. Hij riep alle betrokkenen op de rust en kalmte te bewaren. ,,Ik reken op de nodige bereidheid aan de andere kant van de tafel''.

Volgens minister van Welzijn Vervotte is een groot deel van de middelen voorzien voor een uitbreiding van de sector, wat uiteraard ook extra werk oplevert. Daarnaast is er een enveloppe voor een koopkrachtverhoging van het personeel, een verlaging van de werkdruk en een verbetering van de dienstverlening.