Vervloesem in hongerstaking
Marcel Vervloesem Foto: rr
ANTWERPEN - Marcel Vervloesem, ooit witte ridder tegen kindermisbruik met zijn vzw Morckhoven en nu zelf verdacht, is sinds maandag in hongerstaking. Volgens zijn advocaat Dominique Defrance is Vervloesem gestopt met eten uit protest tegen zijn aanhouding.
Sinds 15 april zit Vervloesem weer in de cel. Hij werd door de politie opgepakt in het kader van een nieuw gerechtelijk onderzoek van seksueel kindermisbruik. Uit protest weigerde hij vlak na zijn arrestatie al twee dagen te eten. Sinds maandag is hij weer in hongerstaking. ,,Zijn gezondheidstoestand is niet slecht of dramatisch'', zegt zijn advocaat. ,,Hoe lang hij het zal volhouden, weet ik niet. Hij doet dit uit protest tegen zijn aanhouding.''

Strafzaak

Marcel Vervloesem is al verwikkeld in een strafzaak. Begin dit jaar verscheen hij voor de correctionele rechtbank van Turnhout. Hij wordt verdacht van het bezit van kinderporno, seksueel misbruik van minderjarigen, inbreuken op de privacy en oplichting. De feiten zouden zich tussen 1970 en 1990 hebben voorgedaan. In totaal zou het om negen slachtoffertjes gaan, onder wie Vervloesems halfbroer Victor. Vervloesem ontkent alle aantijgingen.

Op 14 september wordt deze zaak voortgezet. Tegen dan zullen zowel Vervloesem als zijn slachtoffers een leugendetectortest hebben ondergaan.