ROME - Fabio Cannavaro, de centrale verdediger van het Italiaanse Juventus Turijn, heeft geprobeerd om een televisie-uitzending te verhinderen waarin sprake is van dopinggebruik in het Italiaanse voetbal. Die reportage werd gisteravond uitgezonden op Rai Due. Het was het Italiaanse persagentschap Ansa dat te weten kwam over wie het ging.

Cannavaro stuurde een brief naar Giovanni Masotti, de verantwoordelijke van de uitzending, en vroeg om de televisiebeelden niet te vertonen. Masotti antwoordde dat de beelden zeker zouden uitgezonden worden.

De reportage toonde een Italiaanse speler van internationaal niveau, die actief is in de Serie A, die zichzelf intraveneus Neoton toedient. Neoton is een product dat het hart stimuleert en niet op de verboden lijst van dopingmiddelen staat.

,,Zwart maken''

De Fransman Lilian Thuram, speler bij Juventus Turijn en ploegmaat van Cannavaro, betreurt deze praktijken. ,,Men wil iemand zwart maken'', aldus de verdediger. ,,Iedereen weet dat zo’n infuus niet verboden is, maar toch komt er op die manier twijfel. Op die manier maakt men het voetbal kapot. Het enige doel van het programma is kijkers aantrekken en twijfel zaaien.''