BRUSSEL - De aandeelhouders van Uitgeversbedrijf Tijd, dat de krant De Tijd uitgeeft, hebben een akkoord bereikt met het consortium De Persgroep/Rossel over de overdracht van hun aandelen.
De koop/verkoop-overeenkomst werd vandaag ondertekend, zo meldt algemeen directeur Hans Maertens van Uitgeversbedrijf Tijd.

Eerder raakte bekend dat de raad van bestuur van het bedrijf exclusieve onderhandelingen zou aanknopen met het consortium in de zoektocht naar een strategische partner. Daarbij kwamen vier biedingen naar voren: van De Persgroep/Rossel, de Vlaamse Uitgeversmaatschappij, de combinatie Roularta en het Nederlandse HAL (Het Financieele Dagblad) en het Belgisch-Zweedse consortium Concentra/Bonnier. Tijd koos er uiteindelijk voor om met De Persgroep en Rossel in zee te gaan.

Nagenoeg alle aandelen werden overgedragen aan de nieuwe aandeelhouders. De overdracht wordt de komende dagen voorgelegd aan de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Financieel-economische uitgeefgroep

Het consortium wil in de Benelux een multimediale, financieel-economische uitgeefgroep uitbouwen via een nieuwe houdstermaatschappij. Die zal verscheidene vennootschappen overkoepelen, zoals Uitgeversbedrijf Tijd (De Tijd en de website Tijdnet), Editeco (uitgever van L’Echo en Echonet), De Belegger, Tijd Beursmedia en reclameregie Trustmedia.

,,Redactionele onafhankelijkheid gewaarborgd''

Tijd en L’Echo moeten twee zustervennootschappen worden die onafhankelijk van elkaar hun kranten zullen uitgeven. ,,De kwaliteit, de eigenheid en het gedachtegoed van de zakenkrant De Tijd, evenals de redactionele onafhankelijkheid, worden verder gewaarborgd door de Stichting die vorig jaar werd geïnstalleerd'', verzekerde Maertens.