Rapper beledigt België in gesubsidieerde clip
Foto: rr
MR-parlementslid voor de Franse gemeenschap Alain Destexhe reageert verontwaardigd op een videoclip van de Brusselse rapper Redouane la déglingue. Het gaat om de gesubsidieerde clip 'Pour les Pilotes', waarin te horen is: 'Ik zal trouwen met Marokko, nadat ik België genaaid heb'.

Voor de opname van de clip ontving de rapper steun van de Etterbeekse 'Régie mobile pour la culture'. In het kader van de strijd tegen de werkloosheid ondersteunt die organisatie ondermeer de productie van videoclips, waarvoor ze zelf steun krijgt van de Franse gemeenschap, Actiris, de Europese instellingen, de federale overheid en de RVA.

'Het feit dat de subsidiërende overheden de activiteiten van dergelijke individuen financiert, is niets meer dan slechts een toevoeging aan de lijst met mislukkingen van de 'bezigheidspolitiek' die sinds verschillende jaren door de overheden wordt gevoerd, en met name door de olijfboomcoalitie in Brussel', sneert Destexhe, die het ziet als 'het failliet' van de politiek die al enkele jaren in bepaalde delen van de hoofdstad bedreven wordt.

MR-burgemeester van de Brusselse gemeente Etterbeek Vincent De Wolf kan het niet appreciëren dat zijn partijgenoot Destexhe de Etterbeekse Plaatselijke werkopleidingsopdracht beschuldigt. Als afgevaardigd bestuurder van de gemeentelijke Plaatselijke werkopleidingsopdracht zegt Vincent De Wolf dat de Régie mobile pour la culture de inhoudelijke realisatie niet gesteund heeft. De clip werd gemaakt binnen de schoot van een niet-gemeentelijke vzw, aldus De Wolf.