Geen twaalfde aflevering voor Verstraete
Spelbreker Jan Decorte vrt
Foto: rr
Elf lijkt wat vijf lange tijd voor de Ronde van Frankrijk was. Na onder anderen Annelies Rutten en Freek Braeckman, strandt ook Lieven Verstraete op elf deelnames in De Slimste Mens Ter Wereld. 'Killer' van dienst was Jan Decorte. Johan Vande Lanotte won voor de tweede dag op rij en mag maandag samen met Decorte starten in de finaleweek.
De eerste snelle ronde leerde ons niet veel over wie van de drie de slimste was, maar we kregen wel een demonstratie van het erg beperkte fluittalent van Jan Decorte en Johan Vande Lanotte. Lieven Verstraete bleek de enige die La Bamba kon fluiten.

Decorte en Verstraete scoorden redelijk goed in de filmpjesronde, maar Vande Lanotte werd flink op achterstand gespeeld toen hij geen enkel juist antwoord wist te verzinnen op de vraag: wat zijn voor mannen de beste redenen om vreemd te gaan volgens de Flair?

Het pleit misschien voor hem, maar even later wist de SP.A-politicus ook geen enkel antwoord te geven op tijdens de puzzelvraag. Jan Decorte zag de links wel en kaapte de punten van Vande Lanotte feilloos weg.

Maar even later zag Decorte zelf geen enkel antwoord in zijn puzzel. Zelfs de tips 'ontslag als premier', 'ontslag als premier', 'ontslag als formateur', 'ontslag als formateur', deden hem niet 'Yves Leteme' uitroepen. Vande Lanotte vulde dankbaar aan.

In de fotoronde herkende Vande Lanotte, op de illusionist na, alle beroepen. Jan Decorte had heel wat meer moeite met het herkennen van onder andere de iPod en een USB-stick.

Verstraete bracht het er in zijn selectie roofdieren ook maar middelmatig vanaf, waardoor het scorebord stevig door elkaar geschud werd. Vande Lanotte nam de leiding over met ongeveer 30 seconden voorsprong op Verstraete en bijna 60 op nieuwkomer Decorte.

In de laatste ronde kwam Decorte niet op de naam van Fernand Koekelberg, de anderen gingen dankbaar met de punten lopen. Hij verzekerde zich op die manier van een plaatsje in het eindspel. Daarin moest hij het opnemen tegen Lieven Verstraete.

Verstraete kwam erg goed weg wanneer Decorte nog maar één goed antwoord nodig heeft over Toni Corsari, maar het evidente 'zanger' vergeet te noemen. De volgende vraag is het wel prijs: exit Lieven Verstraete, na elf afleveringen.

Lang duurt het afscheid niet, want maandag start de finaleweek van De Slimste Mens, waarin Verstraete op donderdag opnieuw zijn opwachting mag maken.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig