Erdogan boos weg uit discussie Davos
Foto: rtr
De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan is donderdag boos weggelopen op het Economisch Wereldforum in Davos. Hij pikte het niet dat hij door de debatleider afgebroken werd tijdens een discussie met de Israëlische president Shimon Peres over de situatie in Gaza.
Peres hield een emotioneel betoog ter verdediging van het Israëlische offensief in de Gazastrook. 'Jullie zouden hetzelfde hebben gedaan als er raketten op Istanbul waren geschoten', zei Peres, wijzend met zijn vinger naar Erdogan.

Daarop vroeg Erdogan te mogen reageren. Na lang aandringen kreeg Erdogan een minuut spreektijd. 'Jullie maken mensen dood', reageerde Erdogan, waarna de debatleider hem het woord weer ontnam.

Het merendeel van de aanwezigen bij het panelgesprek had zich achter Peres geschaard. Davos wordt vooral bijgewoond door hoge zakenlui en dito Westerse/pro-westerse politici. Zowel de apologie van de Israëlische president als het boze opstappen van Erdogan waren op applaus onthaald. Erdogan had zich ook op dat publiek boos gemaakt omdat 'jullie applaudisseren terwijl zoveel mensen zijn gedood'.

Bij de Israëlische aanval op Gaza vonden bijna dertienhonderd Palestijnen de dood.