Blair onder vuur door luxueuze vakantie bij Bee Gees
Tony Blair. ap Foto: © AP
LONDEN - De Britse premier Tony Blair krijgt opnieuw bakken kritiek over zich heen wegens een luxueuze vakantie op een toplocatie. Een regeringswoordvoerder in Londen ontkrachtte krantenberichten waarin wordt gesteld dat de leider van Labour momenteel gratis in een villa in de Amerikaanse staat Florida verblijft, die eigendom is van popzanger Robin Gibb van de Bee Gees.
Volgens de Britse pers van donderdag geniet Blair samen met zijn echtgenote Cherie en drie van de vier kinderen van een week vakantie in het riante stulpje van de Gibbs in Miami Beach. De regeringswoordvoerder sprak van een ,,commercieel arrangement", dat Blair met de eigenaar van de villa is overeengekomen.

,,Hij betaalt zijn verblijf zelf." Meer informatiegaf Downing Street niet. De echtgenote van de zanger van de Bee Gees, Dwina Gibb, zei echter dat van de Blairs noch geld werd verlangd of aangenomen. ,,Het is een louter vriendschappelijke aangelegenheid".

Robin Gibb had Blair bij vroegere gelegenheden ook in zijn kiescampagnes gesteund. De leider van Labour stelde zich eerder al meermaals bloot aan kritiek wegens luxueuze vakanties bij prominente figuren als popmuzikant Cliff Richard of de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi.

Volgens officiële verklaringen schonk hij toen geld aan organisaties van algemeen nut. De huidige vakantie raakte pas bekend, toen het passagierstoestel met de Blairs aan boord van de landingsbaan gleed.