BRUSSEL - Vrijdag wordt de traditionele Noordzeecross afgewerkt. Ook nu weer is er voorafgaand een All Stars Cross om het publiek wat op te warmen. Vorig jaar ging de eindzege, voor het tweede jaar op rij, naar Sven Vanthourenhout.
,,De conditie is zeker niet slecht", vertelt Vanthourenhout, die woensdag nog de beste was in Torhout. ,,In Middelkerke, voor eigen publiek, kan ik altijd iets meer. Ik hoop dat mannen als Sven Nys en Bart Wellens in Loenhout (donderdag, nvdr) voluit gaan, zodat ik hierdoor vrijdag wat meer kans krijg op de eindzege. Het is trouwens een van mijn laatste crossen in Rabobankplunje."

Vanthourenhout gaat vanaf 1 januari aan de slag bij het team van Jurgen Mettepenningen. ,,Een derde zege op rij zou een mooi afscheidgeschenk zijn voor mijn huidige sponsor", aldus Vanthourenhout.

De cross wordt net als vorig jaar gereden op en rond sportpark 'De Krokodiel' in Middelkerke.

Het programma:

10u30: Masters A, B, C en D
12u30: Nieuwelingen
13u30: Juniores
14u15: All Stars Cross
15u00: Elites

De voornaamste deelnemers aan de All Stars Cross: Roland Liboton, Marc Janssens, Paul Herijgers, Danny De Bie, Roland Liboton, Johan Museeuw, Hans De Clercq en Bert Vermeire.

De voornaamste deelnemers aan de Noordzeecross: Sven Nys (ziek afgezegd), Bart Wellens, Sven Vanthourenhout, Davy Commeyne, Camil Ausbuher (Tsj), Jonathan Page (VSt) en Alexandre Moos (Zwi).