Inno omzeilt sperperiode
BRUSSEL - Hoewel de koopjes pas op 3 januari beginnen, biedt Galeria Inno haar klanten al kortingen aan van 30 procent. Inno heeft de actie aangekondigd in een brief aan klanten die over een voordeelkaart beschikken. Unizo diende woensdag klacht in bij de Economische Inspectie.
Dat schrijft Het Belang Van Limburg.

Vorige week kregen de klanten van het Leuvense Inno-filiaal een brief in de bus met de mededeling dat ze tussen 26 en 31 december kortingen van 30 procent kunnen genieten op een selectie grote confectiemerken, textiel, lingerie en leder. Voorwaarde is wel dat ze lid zijn van de Galeria Inno Advantage Club.

Unizo is niet te spreken over de mailactie. Volgens de zelfstandigenorganisatie gaat het om een overtreding van de wet op de handelspraktijken. Tijdens de sperperiode, die loopt tussen 15 november en 2 januari, mogen prijsverminderingen niet publiekelijk aangekondigd worden.

Volgens Marc Van Hende, directeur-generaal van de Economische Inspectie, is de klacht gegrond. ,,De winkelketen omzeilt hiermee de sperperiode''.