GENT - De sneeuwval heeft vanmorgen vooral voor hinder in Wallonië gezorgd. De Vlaamse autosnelwegen bleven grotendeels gespaard van winterse verkeersproblemen. Alleen in de provincie Limburg is sprake van enkele ongevallen die te wijten zijn aan de sneeuwval, signaleert de federale wegpolitie.

Vlaanderen is relatief gespaard gebleven van winterse neerslag. In de provincies Oost-Vlaanderen, Antwerpen en aan de Kust regende het alleen maar. In Limburg viel wel sneeuw. In die provincie gebeurden twee kleine ongevallen op de E313, in Tongeren en Lummen. De bussen van De Lijn-Limburg liepen vertraging op tot 15 minuten.

In de provincies Luik, Luxemburg, Namen en Henegouwen viel eveneens sneeuw en is het moeilijk rijden. Het Waalse verkeerscentrum Perex raadt automobilisten aan de auto thuis te laten of minstens nog enkele uren te wachten tot de strooidiensten hun werk hebben gedaan. Her en der deden zich slippartijen en kleine botsingen voor. Er wordt vandaag/dinsdag ook in het Vlaamse landsgedeelte gestrooid. In de loop van de dag stijgt het kwik een stuk boven het vriespunt, verwacht het KMI.