LOS ANGELES - Dankzij de twaalfde opeenvolgende winst maandagnacht thuis tegen Atlanta (116-102) heeft Miami zijn eigen record uit het seizoen 1996-1997 scherper gesteld. Toen won Heat elf keer na elkaar en bereikte het de finale van de Eastern Conference.
Voor de thuisploeg scoorde Shaquille O’Neal 31 punten en Dwyane Wade 27 punten. De laatste nederlaag dateert al van 4 december toen in Denver werd verloren.

,,Het is niet eenvoudig om zoveel wedstrijden na elkaar te winnen'', verklaarde coach Stan Van Gundy. ,,Het is erg leuk om het oude record te verbeteren, maar we willen onze reeks nog verder zetten'', vulde Wade aan. Miami heeft dit seizoen al 23 van zijn 30 wedstrijden gewonnen en leidt comfortabel in de South East Division met een winstpercentage van .767 voor Orlando en Washington (beiden .577).

In de partij tussen Detroit en New Jersey moest er verlengd worden. Hoewel bij de bezoekers de van Toronto overgekomen Vince Carter zijn debuut vierde, gingen de Nets toch de boot in (100-90). Spilfiguur bij de Pistons was Richard Hamilton, die tekende voor 37 punten. Ook Tayshun Prince (18 punten) scoorde vlot voor de huidige NBA-kampioen, terwijl Ben Wallace 18 rebounds pakte.

In Portland viel een maandagnacht een primeur te rapen. Voor het eerst in de geschiedenis van de NBA tekende een Koreaan een contract bij een Noord-Amerikaanse profploeg. De 19-jarige Ha Seung-Jin kwam echter niet aan spelen toe voor de Trail Blazers in de met 104-111 verloren match tegen Philadelphia omdat hij sukkelt met een rugkwaal. Bij de 76ers waren Allen Iverson (28 punten) en Andre Igoudala (22 punten) de centrale figuren.

Overigens raakte ook bekend dat David Wesley van New Orleans overstapt naar Houston. De 34-jarige veteraan, die goed is voor 789 NBA-matchen, wordt geruild met Jim Jackson en Bostjan Nachbar. Wesley verdedigde sinds 1997 de kleuren van de Nets, waar hij goed was voor een gemiddelde van 13,9 punten per wedstrijd.