Spontane staking bij DHL
Foto: rr
ZAVENTEM - Volgens de vakbonden bij het koeriersbedrijf DHL heeft gisteravond opnieuw minstens de helft van het personeel van het sorteercentrum DHL Aviation op de luchthaven van Zaventem spontaan het werk neergelegd. Dit gebeurde na personeelsvergaderingen in de diverse diensten van het sorteercentrum waarop de vakbonden uitleg gaven over de stand van zaken.
Sinds de onderhandelingen over de vakbondseis tot werkzekerheid voor het personeel tot 2008 woensdagavond afsprongen, is het andermaal bijzonder onrustig bij de DHL-werknemers. De afgelopen dagen ging telkens een grote groep van deze werknemers niet aan de slag. De directie belooft bij een eventuele herstructurering in de periode tot 2008 immers enkel geen ontslag door te voeren binnen de 4 maanden na de aankondiging. In 2008 verdwijnen door de verhuis van activiteiten zoals bekend maximaal 1.700 jobs. Beide partijen hebben inmiddels de verzoeningsprocedure aangevraagd.

,,DHL doet naar aanleiding van het conflict nog steeds beroep op een noodplan waardoor er deze nacht opnieuw heel wat vluchten afgeleid worden naar elders en er wellicht geen zullen arriveren op Zaventem. Er is echter nog heel wat werk omdat er een 300-tal containers klaar staan om verwerkt te worden. Doordat een groot deel van het personeel spontaan niet wil werken, zal dit slechts op een beperkte manier kunnen gebeuren. De vakbonden hebben niet opgeroepen tot staking'', aldus vakbondssecretaris Lode Verschingel (ACV).