Medewerker Wal-Mart vertrapt door koopjesjagers
Foto: ap
Een medewerker van het Amerikaanse warenhuis Wal-Mart is vrijdag in New York door koopjesjagers onder de voet gelopen en overleden. Dat heeft de politie bekendgemaakt.
'Hij werd door tweehonderd mensen straal genegeerd', vertelde een collega van het slachtoffer. 'Ze liepen de deuren uit de scharnieren. Hij werd vertrapt en gedood waar ik bij stond. Mij liepen ze ook omver. Ik moest mensen letterlijk van mijn rug worstelen.'

Het dodelijke slachtoffer was een 34-jarige uitzendkracht die in het warenhuis bezig was met onderhoudswerk. De politie zei dat kort na opening van de winkel, om 05.00 uur, winkelpubliek ’de deuren fysiek afbrak, waarbij de medewerker tegen de grond werd geslagen’. Een metalen onderdeel van de deur was door het geweld gevouwen als een harmonica. Terwijl ambulancepersoneel druk bezig was met pogingen de man te redden, stroomden mensen langs de hulpverleners, nog steeds op jacht naar koopjes.

Bij aankomst in het ziekenhuis bleek al snel dat het slachtoffer was overleden. Vier andere mensen in de winkel raakten gewond en een zwangere vrouw moest worden opgenomen in het ziekenhuis.

De vrijdag na de nationale feestdag Thanksgiving staat in Amerika bekend als Black Friday, traditioneel de eerste dag om kerstinkopen te doen. Amerikanen gaan op die dag massaal winkelen en veel zaken hebben allerlei speciale aanbiedingen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in