BRUSSEL - SP.A-voorzitter Johan Vande Lanotte vindt dat het debat over de staatshervorming moet gaan rond het werkgelegenheidsbeleid, eerder dan rond symbolen als de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde. Hij vindt dat dit ,,een probleem is van de Franstaligen'' en zal niet toestaan dat Vlaanderen daar een grote prijs voor betaalt.
,,We hebben geprobeerd voor BHV een oplossing te vinden en het is niet gelukt'', zegt Vande Lanotte. Volgens hem is dit nu een probleem van de Franstaligen dat zij dan maar moeten oplossen en waarvoor zij moeten zeggen welke prijs ze willen betalen.

,,Als N-VA-voorzitter Bart De Wever dit zo belangrijk vindt, zal hij ervoor moeten betalen. Ik zal niet toestaan dat Vlaanderen hiervoor betaalt'', zegt Vande Lanotte.

Vande Lanotte wil dat de staatshervorming draait rond het werkgelegenheidsbeleid, omdat de arbeidsmarkt in Vlaanderen en Wallonië grondig verschillen. De splitsing van de kinderbijslag of de gezondheidszorg zijn volgens hem thema's ''van twintig jaar geleden''.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in