NEW YORK - De zeventienjarige pleegzoon van de vorige week in Maryland gearresteerde sluipschutter heeft vrijwel zeker een van de moorden gepleegd in de reeks aanslagen die Washington en omgeving wekenlang in hun greep hebben gehouden. Functionarissen van de justitie in de staat Virginia zeggen daar bewijs voor te hebben, zo meldt de Amerikaanse krant The New York Times vandaag. .
De zeventienjarige John Lee Malvo werd vrijdag samen met de 41-jarige John Allen Muhammad aangehouden. De politie wist de twee na een tip van een automobilist te pakken toen zij in hun auto lagen te slapen op een parkeerplaats bij de snelweg van Baltimore naar Pennsylvania. Muhammad is in elk geval aangeklaagd voor verboden wapenbezit. De aanklacht tegen de jongen is niet bekend.

Openbaar aanklager Robert Horan van Fairfax County zei tegen The New York Times dat zijn medewerkers ervan overtuigd zijn dat Joh Lee Malvo degene is die op 14 oktober de 47-jarige FBI-medewerker Linda Franklin heeft doodgeschoten. Franklin werd door een enkel schot in het hoofd geveld toen zij samen met haar man boodschappen aan het inladen was in de parkeergarage van een warenhuis in Falls Church.