Een 39-jarige vader en zijn zeventienjarige zoon hebben zaterdag in de Brusselse gemeente Etterbeek een bejaarde fietser in elkaar geslagen. De 63-jarige man kreeg zware slagen en trappen en is minstens drie dagen werkonbekwaam.
Omstanders konden het agressieve duo tegenhouden tot de politie hen kwam oppakken. Dat meldt het Brusselse parket.

Vader Edouard was, aan het stuur van zijn wagen, in telefoongesprek met zijn echtgenote, die met hun dochter in een andere wagen zat. Ze wisselden daarbij op luide toon speelse beledigingen uit en een voorbijrijdende fietser meende dat die aan hem gericht waren en keerde zich tegen de bestuurder.

Toen de 63-jarige man, Mohamed, zijn fout inzag, probeerde hij zich te verontschuldigen maar hij kreeg een klap van Edouards zoon Karim.

Edouard en Karim bleven vervolgens op de man inslaan, duwden hem op de grond en schopten hem herhaaldelijk. Omstanders die het incident zagen gebeuren, kwamen tussen en hielden de twee geweldenaars tegen tot de politie ter plaatse kwam.

Die pakte vader en zoon op en nam hen mee naar het commissariaat. Daar verklaarden Edouard en Karim dat het net Mohamed was geweest die hen had aangevallen maar hun verklaringen werden tegengesproken door alle getuigen.

De 39-jarige Edouard stond al bij het gerecht bekend voor geweldmisdrijven en wordt zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Zijn zoon Karim had nog geen antecedenten maar is ter beschikking gesteld van de jeugdrechter.