Morel en Vanhecke overwegen schadeclaim tegen Verstrepen
Frank Vanhecke en Marie-Rose Morel Foto: © MICHEL WIEGANDT
Oud-Vlaams Belangvoorzitter Frank Vanhecke en Vlaams parlementslid Marie-Rose Morel ondernemen volgende week gerechtelijke stappen tegen hun gewezen partijgenoot Jurgen Verstrepen (Lijst Dedecker).
In zijn nieuw boek 'Zwart op Wit', dat maandag wordt voorgesteld, heeft hij het over de vermeende relatie tussen Vanhecke en Morel. Die pikken de insinuaties niet en overwegen een schadevergoeding te eisen, verklaart Marie-Rose Morel in De Zondag.

De geruchten over een relatie tussen Frank Vanhecke en Marie-Rose Morel zijn niet nieuw, maar beiden hebben die steeds ontkend. 'Ik ben het kotsbeu dat deze leugens weer eens opgelepeld worden', stelt Morel in De Zondag.

In zijn boek zou Verstrepen een aantal bewijzen van de relatie aanhalen, waarvan hij in een aantal gevallen 'toeschouwer in de frontline' (over een bezoek van beiden aan Londen) geeft. Morel ontkent de voorbeelden op haar website.

Verstrepen werd in 2004 op de Antwerpse Vlaams Belanglijst verkozen in het Vlaams parlement. In april 2007 stapte hij over naar Lijst Dedecker. Sindsdien is de relatie tussen Jurgen Verstrepen en het Vlaams Belang zwaar verziekt.

Jurgen Verstrepen wilde zondag geen commentaar kwijt op de klacht van Vanhecke en Morel. Hij verwijst naar de boekvoorstelling maandagvoormiddag.