Twee C-130-transportvliegtuigen die zondagochtend naar Afghanistan zouden vertrekken, kregen met pech te kampen. Toch konden beide toestellen vertrekken.
Net voor de middag kon een C-130 met brandstof voor de F-16's vertrekken. Rond 13.30 uur is ook het het toestel met militairen en een groep journalisten aan boord vertrokken. Dat meldt Ingrid Baeck, de woordvoerster van het Belgisch leger.

Beide C-130's hadden zondagvoormiddag moeten vertrekken naar Kandahar, in het zuiden van Afghanistan, maar kregen op de startbaan te kampen met panne. Tijdens het taxiën merkten de piloten van beide toestellen evenwel problemen op en keerden ze onmiddellijk terug.

Het toestel met de brandstof aan boord was snel hersteld en kon nog voor het middaguur opstijgen, maar in het tweede toestel was de panne ernstiger. Er waren een drietal pannes waarvan één een probleem met de druk in één van de motoren.

Daar was er een probleem met de druk in een van de motoren en het duurde een tijdje langer voor alles weer op punt stond. Uiteindelijk kon ook dat tweede toestel vertrekken, omstreeks 13.30 uur.