Vlaams-radicalen bestormen website van Kim Gevaert
De handtekening van atlete Kim Gevaert onder de antiseparatistische petitie 'Red de Solidariteit' heeft heel wat misnoegde Vlamingen naar het internetforum van Gevaert geleid.
'Wie voor België is, is tegen Vlaanderen (...) Hier ben je niet meer welkom', 'Ik kan geen fan blijven', 'Waarom zou de Vlaamse overheid u nog steunen?' of 'Ik kan niet meer voor u supporteren' zijn maar een paar van de commentaren. Er zijn ook veel fans die het voor Gevaert opnemen.

Vrijdagmiddag liet Gevaert door haar manager Evert Maeschalck een persbericht verspreiden als reactie op de heisa. 'Het is nooit Gevaerts bedoeling geweest om als boegbeeld van deze campagne te worden uitgespeeld. Wel is het zo dat Kim een groot voorstander is van solidariteit en verdraagzaamheid. Hiermee wenst ze deze discussie te beëindigen en zich weer te concentreren op wat ze echt graag doet: atletiek.'

Gevaert won onlangs met twee Nederlandstalige ploeggenoten (Hanna Mariën en Elodie Ouedraogo) en de Franstalige Olivia Borlée brons in de 4 x 100 meter tijdens het wereldkampioenschap. Ze is onder meer gevoelig voor verdraagzaamheid omdat haar vriendin-collega Ouedraogo van Afrikaanse afkomst is, net als haar vriend Djeke Mambo. Een communautair profiel heeft ze zich nooit aangemeten. Ze spreekt ook nagenoeg perfect Frans.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in