De krant Het Nieuwsblad is zondagochtend gestart met de verkoop van een zondagskrant. Premier Verhofstadt kondigt in het eerste nummer bijkomende middelen aan voor het leger en infrastructuurwerken.
De eerste minister meldt dat de regering over enkele weken een beslissing neemt omtrent een groot investeringsplan voor het leger voor de komende vier jaar. ,We gaan een inhaalbeweging doen en op het einde van de legislatuur moet het effect zichtbaar zijn', aldus Verhofstadt, die stelt dat ons land de jongste jaren veel te weinig investeerde in zijn infrastructuur. ,En dat is nodig om het economisch herstel te ondersteunen'.

Minister van Defensie André Flahaut werkt aan een aanpassing van het hervormingsplan van het leger.

Het Nieuwsblad op Zondag is te koop bij de bakkers. Dat leidde zaterdagavond wel tot protest van de Vlaamse Vereniging van Persverspreiders. Deze beroepsvereniging is het er niet mee eens dat de krant door bakkers wordt verdeeld, en niet door de krantenwinkels.

,Als dit doorgaat, is het hek van de dam'', zeiden de actievoerders. ,Als we vandaag de verspreiding van Het Nieuwsblad via de bakkers toelaten, volgen morgen ook de zondagseditie van Het Laatste Nieuws en later misschien nog andere kranten of tijdschriften.' Dat vinden de dagbladverspreiders een aantasting van hun arbeidssituatie.

Gedelegeerd bestuurder van de VUM Jo Van Croonenborch beloofde dat er binnenkort grondig overleg komt met de dagbladsector.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig