Jean-Luc Dehaene heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever verzekerd dat de nota die hij bij zich had toen hij maandag bij de koning op audiëntie ging, een eigen werkstuk was en niet werd geschreven in opdracht van Yves Leterme of wie dan ook. Dat werd dinsdag vernomen bij de N-VA-woordvoerder.
In de nota lijkt er sprake van de oplossing voor het probleem Brussel-Halle-Vilvoorde in het regeerakkoord op te nemen, maar de rest van de staatshervorming uit de lopende regeringsonderhandelingen te houden.

Onder de rubriek 'onzekerheden' staat te lezen: 'Quid N-VA (is nodig voor oranje blauw)'.

De N-VA woordvoerder geeft toe dat er enige ongerustheid binnen de partij was ontstaan. De Wever heeft daarop een gesprek gehad met Dehaene, waarin de ex-premier hem heeft verzekerd dat het om een persoonlijk werkstuk ging.

Ook CD&V-voorzitter Jo Vandeurzen zat erg verveeld met de zaak, aldus de woordvoerder, want als de 'brokstukken op een verkeerde manier worden gelezen, kunnen bepaalde conclusies worden getrokken. Vandeurzen heeft N-VA er echter van overtuigd dat het kartel niet in vraag wordt gesteld', luidt het.