Hoogspringster Tia Hellebaut faalt op 1m89 en wordt 12de
Foto: rr
ATHENE - Tia Hellebaut is zaterdag twaalfde en laatste geworden in de finale van het hoogspringen op de Olympische Spelen in Athene. Onze landgenote ging eerst nog wel probleemloos over 1m85, maar faalde dan drie keer op 1m89.
Hellebaut ging dit jaar al regelmatig over de 1m91, de vroege uitschakeling moet dus een teleurstelling zijn voor de zevenkampster.

Donderdagavond ging ze in de kwalificaties nog probleemloos over 1m95, om zo haar Belgisch record te evenaren.

,,Mijn probleem was dat ik het niet gewoon ben om op dergelijke hoogte te starten. In de zevenkamp starten we op 1m70 of 1m75. Vandaag moesten we op 1m85 beginnen,'' verzuchtte Tia Hellebaut in een eerste reactie.

,,Ik had het erg moeilijk om dergelijke hoogte te overwinnen, vooral fysiek voelde mijn lichaam nog een beetje zwaar, vanwege de kwalificaties donderdag. Mentaal voelde ik me kalm en zeker in vorm. Ik denk dat ik een 1m93 had moeten kunnen springen, zelfs 1m96. Op 1m89 haalde ik het niet, alleen omdat ik mijn voeten niet snel genoeg optrok.'' ,,Vrijdag neem ik deel aan het hoogspringen op de Memorial Van Damme. Het zal nog wel enkele dagen duren om mentaal er weer helemaal bovenop te komen. Ik heb hoe dan ook 1m95 gesprongen en het Belgisch record geëvenaard. Dus kan ik tevreden zijn met mijn prestaties op de Spelen. Het is een beetje dom om zo te stranden in de finale. Het is nog maar mijn eerste grote wedstrijd in deze discipline en ik denk dat het een goede les was voor een volgende keer,'' besluit ze.