Justine Henin start Flushing Meadow tegen Tsjechische belofte
Foto: ap
NEW YORK - Justine Henin-Hardenne, nummer één op de wereldranglijst en eerste reekshoofd op de US Open, moet het in de eerste ronde opnemen tegen de 15-jarige Tsjechische Nicole Vaidisova, het nummer 125 op de wereldranglijst. Els Callens speelt tegen de Duitse Anna-Lena Groenefeld (nummer 85).

De jonge Vaidisova heeft net haar eerste tornooiwinst geboekt. In het Canadese Vancouver haalde ze het in de finale van de Amerikaanse Laura Granville. In New York versloeg de Tsjechische in de kwalificaties de Australische Christina Wheeler met 6-1 en 6-3, de Russische Galina Voskoboeva (6-1, 6-0) en de Spaanse Nuria Llagostera (6-4, 7-5).

In de tweede ronde komt Henin-Hardenne (of Vaidisova) uit tegen een andere kwalificatiespeelster, hetzij de Indonesische Angelique Widjaja of Tzipora Obziler.

Els Callens van haar kant neemt het op tegen Anna-Lena Groenefeld. De 19-jarige Duitse, het nummer één uit de kwalificaties en op het tornooi van Vancouver nog dubbelpartner van Callens, versloeg in de kwalificaties haar landgenote Adriana Barna (6-0, 6-2), de Kroatische Sanda Mamic (1-6, 7-5, 6-3) en de Oekraïnse Alyana Bondarenko (6-3, 6-3).

In de volgende ronde komt de winnares uit het eerste duel uit tegen het tiende reekshoofd Vera Zvonareva, of de Slovaakse Henrieta Nagyova.