Een 5-jarige jongen uit het Australische Hillbank is allergisch aan alle voedingswaren. Hij verdraagt enkel water en een bepaald soort limonade. Kaleb Bussenschut hangt twintig uur per dag aan een machine die voedingsstoffen rechtstreeks in zijn maag pompt.
Vele kinderen hebben last van een of andere vorm van voedselallergie, maar Kaleb overtreft alles. Zijn dokters staan voor een raadsel. De jongen kan letterlijk niets eten. Voorlopig is er geen oplossing voor zijn probleem. Dat meldt de Australische krant AdelaideNow.

Volgens zijn moeder Melissa hebben de dokters geen idee wat er fout is met Kaleb, behalve dan dat voedsel hem ernstig ziek maakt. Elke keer als hij iets probeert te eten krijgt hij meteen pijnlijke maagzweren. 'Hij kan gewoon geen voedsel absorberen', aldus de moeder.

Leven met zo'n extreme voedselallergie is vaak erg moeilijk. 'Als we uit eten gaan, kan hij enkel een paar ijsblokjes krijgen. Dan kijkt hij naar wat wij eten en vraagt hoe dat smaakt,' zegt Melissa. Op zijn verjaardagsfeestje wou Kaleb nog altijd een taart. Hij blaast dan de kaarsjes uit en geeft het gebak aan zijn zusje.

Ongeveer één op de twintig kinderen lijdt aan een vorm van voedselallergie, maar meestal zijn die mild en verdwijnen ze na een tijdje. De allergie van Kaleb is dan ook uitzonderlijk.