VS blijven in de ban van The Dark Knight
Foto: reuters
Filmliefhebbers uit de Verenigde Staten krijgen niet genoeg van The Dark Knight. De zesde film over de superheld Batman blijft records verbreken. Na het beste openingsweekend heeft hij nu als snelste de magische kaap van 300 miljoen dollar doorbroken.
The Dark Knight zette ook in het tweede weekeinde alle concurrenten in de schaduw en zorgde volgens schattingen van de studio maandag voor een recette van ruim 75 miljoen dollar (ongeveer 48 miljoen euro). In totaal bracht de blockbuster in Noord-Amerika daarmee al meer dan 314 miljoen dollar aan de kassa op. De vorige koploper was Pirates of the Caribbean 2: Dead Man’s Chest, die zestien dagen nodig had om die kaap te ronden.

De held van de films is voor de meeste liefhebbers evenwel niet de man in het vleermuispak, vertolkt door Christian Bale, maar booswicht The Joker. Het was de laatste rol van de in januari aan een overdosis geneesmiddelen overleden acteur Heath Ledger. Hij speelt die rol bovendien fenomenaal volgens critici en doet de Joker-impressie van Jack Nicholson (Batman, 1989) verbleken.

Ook in België miste The Dark Night zijn start niet. De film, die sinds 23 juli in de bioscoop speelt, kende de beste filmopening van 2008 in ons land. 28.540 landgenoten zakten naar de bioscoop af voor de nieuwe Batman.